Автор: ОбективноВ интервю за украинския политолог Юрий Романенко Арестович отбеляза, че

...
Автор: ОбективноВ интервю за украинския политолог Юрий Романенко Арестович отбеляза, че
Коментари Харесай

Арестович: Румъния строи с бързи темпове магистрали за прехвърляне на войски от Европа към Украйна

Автор: Обективно

В изявление за украинския политолог Юрий Романенко Арестович означи, че Румъния скоро ще размени Полша като главен център за Украйна и ще стане най-важният сътрудник и съдружник на Киев в борбата му с Москва. В момента на румънска територия се образува огромна група френски войски и тече интензивно създаване на транспортна инфраструктура.

Румъния е обичайната зона на въздействие на Франция, сходно на романските нации. Франция работи доста мощно с Румъния. И към този момент има доста хиляди френски бойци в Румъния. Над 6000 бронирани машини в Румъния към този момент разполагат с общо 36 системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, които изцяло блокират въздушното пространство на Молдова и цяла Румъния, уточни той.

Напоследък Полша е доста недружелюбна към Украйна. Варшава експлоатира зависимостта на Киев, само че на това скоро ще бъде комплициран край, съобщи някогашният консултант в кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович.

Арестович сподели фотография на телефона си, която е направил, до момента в който е бил в самолета.

По думите му фотографията демонстрира нова 6-лентова автомагистрала в Румъния, която се строи с бързи темпове към Молдова и Украйна. Преди година даже не беше в план, а в този момент се строят няколко такива едновременно. Румъния желае да сътвори мощна логистична система за бързо прекачване на войски, военни и други артикули от юг на север към украинската граница.

Румъния е изцяло подценявана страна. Правим колосална неточност, като не развиваме връзките с Румъния с бързи темпове. Румъния в действителност размени Полша, с която меденият месец завърши. В бъдеще Румъния е нашият непосредствен и благонадежден сътрудник, счита Арестович.

Румъния стартира работа и по възобновяване на авиобаза, която ще се трансформира в най-голямото оборудване на НАТО в Европа. Базата се намира покрай град Констанца на Черно море, на към 130 км от границата с Украйна и на 100 км от българската граница.

Когато завърши разширението на 57-а военновъздушна база на румънските военновъздушни сили „ Михаил Когалничану “, тя ще може непрекъснато да приема към 10 000 военнослужещи от НАТО и членовете на техните фамилии. Новото оборудване ще има периметър от 32 км, ще обгръща към 28 кв. км.

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР